AMSTERDAM - Bij de Chrysler Group hebben ze door dat er nodig weer wat vertrouwen teruggewonnen moet worden bij de investeerders. Vandaar dat ze het gisteren bij Dodge ook alvast wat hebben laten zien van - naar het schijnt - de nieuwe Charger.

De nieuwe Dodge Charger komt in het laatste kwartaal van 2010 op de markt. De auto is geheel nieuw en krijgt een design dat trekjes heeft van de Challenger, als we zo naar deze teaser kijken.

Dodge zet hoog in, want het belooft de maatstaf te zetten qua afwerking, innovaties en design. Verder komt de nieuwe Pentastar V6 voorin te liggen. Dodge belooft ook hier de maatstaf te zetten met prestaties én verbruik.

Viper
De plannen van Dodge stoppen niet bij de Charger. De Viper gaat volgend jaar uit productie, maar voor 2012 overweegt het merk een opvolger te brengen. Eind volgend jaar komt bovendien een grote, zevenzits cross-over op de markt. In 2012 is het tijd voor een compacte sedan in het C-segment.

Dit wordt de eerste Dodge die op een Fiat-platform staat. In 2013 komen de nieuwe Avenger en een B-segment Dodge, ook op een Fiat-platform.

Maar voor u te enthousiast wordt: Fiat wil dat Dodge en Chrysler van de Europese markt verdwijnen. Dus mocht u uw zinnen hebben gezet op zo’n toekomstig model, dan zit er niets anders op dan de grijze importkanalen in de gaten te houden.