Porsche wil in de toekomst op de kilo’s gaan letten en de Boxster Spyder is een voorbeeld van hoe het moet. Deze nieuwste variant van de Boxster weegt 1.275 kilo en heeft nog meer pk’s dan de Boxster S. De Spyder moet je open rijden, vandaar de onthulling op de LA Motor Show.

De Boxster Spyder wordt de derde Boxster-variant, naast de gewone Boxster en Boxster S. Het model moet herinneren aan de 550 Spyder en RS Spyder uit het verleden.

De vlakke, lichte overkapping moet er alleen op als de regen met bakken uit de lucht valt. Lage zijruitjes en de twee bulten op de overkapping van de motor zorgen er volgens Porsche voor dat de Spyder gesloten hetzelfde silhouet heeft als de Carerra GT.

320 pk
De Spyder is niet alleen lichter dan de Boxster S, hij is ook krachtiger. De 3,4 liter zescilinder boxer die midscheeps hangt levert 320 pk, tien pk meer en daarmee is hij net zo krachtig als de motor in de Cayman S.

De Boxster Spyder beschikt standaard over de PDK-transmissie met dubbele koppeling in combinatie met Sport Chrono Pakket. Dankzij launch control knalt de Spyder in 4,8 seconden van 0 naar 100 en met de kap open raast de bolide door naar een top van 267 km/h.

Een top met het dak dicht geeft Porsche niet op. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, onze Oosterburen betalen 63.404 euro. Zonder belastingen kost de Boxster Spyder 53.100 euro.