AMSTERDAM - Rijden over de Ring krijgt een extra dimensie in dit jaargetijde. De Groene Hel kleurt geel, bruin en in andere tinten. De Audi-testrijders vonden het tijd om de met de nieuwe A8 de Nordschleife op te zoeken. Gladheid wegens bladeren? Geen probleem voor de Quattro-limo.

Audi stuurt de nieuwe A8 dagelijks de weg op. De auto werd al vroeg gespot door een AutoWeek-lezer, nog voordat onze spionagefotografen de nieuwe A8 die begin 2010 op de markt komt, spotten.

De Audi A8 van de derde generatie zal qua design een evolutie van het huidige model zijn. Onlangs lieten we al een computerillustratie zien, hoe de auto er daadwerkelijk uitziet weten we eind november, wanneer de auto in de VS onthuld wordt.

Begin 2010 wordt de nieuwe limousine leverbaar. Het huidige model heeft er dan zeven jaar opzitten.

Zescilinder

In de nieuwe limousine zal de nadruk op de versies met zescilinder zitten. De 2.8 FSI die nu dienstdoet in de e-versie gaan we terugzien. Of die versie het wederom zonder quattro-aandrijving moet stellen is nog niet bekend. Verder verwachten we de 3.0 TDI Clean Diesel en de 3.0 TFSI in de nieuwe A8.

Die laatste beschikt over een compressor en levert 290 pk. Natuurlijk staat ook de 4.2 V8 FSI weer op het programma en voor landen als Rusland, China en Saudi-Arabië moet je een twaalfcilinder aanbieden.