AMSTERDAM - De komst van een Volkswagen Scirocco met lage bijtelling is geen verrassing meer, maar het prijskaartje ontbrak vooralsnog. Daar heeft de importeur nu verandering in gebracht.

De Volkswagen Scirocco Bluemotion Technology gaat 27.450 euro kosten. Voor dat geld krijgt u een Scirocco met een 1,4-liter TSI motor aan boord, goed voor 122 pk en 200 Nm.

Het gemiddeld verbruik bedraagt 6,0 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot ligt op 139 gram per kilometer. Omdat de grens voor het 20 procenttarief op maximaal 140 g/km ligt, komt de Scirocco Bluemotion Technology hiervoor in aanmerking.

Scirocco
De zuinige Scirocco heeft geen DSG-transmissie nodig om tot deze lagere uitstoot te komen. Wel beschikt hij standaard over een start-/stopsysteem, een schakelindicator en een dynamo die energie terugwint tijdens het remmen.

Ondanks deze voorzieningen is de prijs dus gelijk aan die van de 1.4 TSI 122 pk zonder het Bluemotion Technology-paket. Dat komt mede doordat deze nieuwe versie een A- in plaats van een B-label heeft.