AMSTERDAM – Een nieuwe Britse e-maildienst maakt het mogelijk om na de dood nog berichten te versturen aan vrienden en familieleden.  

De zogenaamde Last Messages Club is een mailbox waarin je berichten kunnen schrijven, die pas na je overlijden worden verzonden.

Het is mogelijk om officiële documenten zoals een testament te uploaden in het programma. Maar je kunt ook persoonlijke e-mails opstellen voor vrienden of familieleden.

Die berichten worden verstuurd op een van tevoren bepaald tijdstip na je dood, zoals een verjaardag of trouwdag van een van je geliefden. Ook is het mogelijk om foto's, video's en audiobestanden toe te voegen aan de e-mails.

Abonnement

De nieuwe dienst is sinds dinsdag online. Een abonnement op de e-mailservice kost 45 pond. Maar wie van alle opties in programma gebruik wil maken, moet 190 pond betalen.

Gebruikers van de Last Messages Club kunnen maximaal 100 e-mails versturen na hun dood. 

Stress

“Niemand vindt het leuk om aan zijn overlijden te denken”, verklaart Geoff Reis, de oprichter van de Last Messages Club, in de Britse krant The Daily Mail. “Maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn, zodat je nabestaanden zo min mogelijk stress hebben na je overlijden.”