HILVERSUM - Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem is de winnaar van de Nationale Nieuwsquiz 2008, die zondagavond werd uitgezonden door de NCRV.

De vicevoorzitter van de PvdA-fractie nam in een spannende en snelle finale direct een voorsprong op acteur Bram van der Vlugt en Femke Wolthuis van het RTL Ontbijtnieuws.

Uit handen van presentatoren Harm Edens en Mieke van der Weij nam de trotse winnaar de door Jeroen Henneman ontworpen trofee in ontvangst.

Rondes

De veertiende editie van de Nationale Nieuwsquiz werd gespeeld in drie rondes. De eerste twee rondes bestonden uit meerkeuzevragen, de derde ronde uit open vragen waarbij het aankwam op kennis en snelheid.

Alle belangrijke nieuwsonderwerpen van dit jaar kwamen voorbij: het rookverbod, de kredietcrisis, het aftreden van minister Vogelaar, de Olympische overwinningen en het huwelijk van Frans Bauer.

Deelnemers

Onder de deelnemers bevonden zich onder anderen cabaretier Viggo Waas, advocaat Peter Plasman, acteur Frank Lammers en de tv-presentatoren Sebastiaan Labrie en Ghislaine Plag. Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer, vormde de jury.