BMW wil van de M1 Hommage een sportauto maken die een etalage wordt voor alle groene technieken die de Beiers in huis hebben.

Tegenstrijdige berichten over de toekomst van de BMW M1 Hommage. Die auto werd in het begin van dit jaar onthuld ter ere van het dertigjarig bestaan van de M1. Vorige week meldde de Duitse pers nog dat de auto van de kalender is geschrapt omdat ook de CS Concept niet levensvatbaar is verklaard. In Amerikaanse autopers verschijnen nu weer berichten dat BMW de auto wil gaan gebruiken als uithangbord voor groene technieken.

Aan het einde van 2012 moet de M1 Hommage in beperkte serie in productie gaan. Dan is hij volgens de berichten voorzien van de nieuwste lichtgewicht materialen, en zaken als start stop-techniek, hergebruik van remenergie en directe brandstofinjectie. Ook wordt er gesproken over uitschakelbare cilinders. BMW wil de groene sportauto inzetten als concurrentie voor de Audi R8 en de Mercedes-Benz SLC vleugeldeur. Een groen licht voor deze auto is nog niet gegeven.

Voorlopig wordt een opgevoerde versie van de 3,0-liter biturbo zescilinder uit onder meer de 335i als mogelijke krachtbron genoemd. Ook die beslissing is nog niet genomen. Ook de V8 uit de M3 en de V10 uit de M5 zijn nog in de race. En dan is er nog de mogelijkheid dat BMW speciaal voor deze auto hybride-techniek ontwikkelt.