Ophef over puppy Obama

WASHINGTON - Amerikaanse media speculeren donderdag over welke hond met het gezin van de toekomstige president Barack Obama zijn intrek in het Witte Huis zal nemen.

Een jaar geleden spraken Barack en Michelle tijdens een interview over een hond uit het asiel. In zijn overwinningsspeech sprak Obama dinsdag echter over een pup.

Volgens enkele dierenwelzijnsorganisaties is dat 'elitair' en een organisatie heeft inmiddels al meer dan 50.000 handtekeningen opgehaald om de Obama's ervan te overtuigen een asielhond te nemen.

Asielhond

The Mercury News uit Californië citeert de eigenaar van een dierenasiel in San Jose. Die hoopt dat Amerikanen erover nadenken of ze het verschil kunnen maken in het leven van een asielhond.

"Wij zeggen: Yes you can", aldus de asieleigenaar, refererend aan een slogan uit de Obamacampagne. Op de website www.presidentialpup.com hebben tienduizenden Amerikanen gestemd op de poedel. Deze 'first dog' zou het best bij het gezin passen en hypoallergeen zijn.

De oudste dochter van Obama, de 10-jarige Malia, heeft last van allergieën en astma. Ze is zelf al op onderzoek uitgegaan en is weg van een kruising tussen een golden retriever en een poedel, aldus the New York Times.

Tip de redactie