Amerikaanse hiphoppers blij met Obama

LOS ANGELES - De Amerikaanse hiphop-scene heeft nooit een geheim gemaakt van zijn voorkeur voor Barack Obama als president. Rappers en producers riepen op massaal op de Democraat te gaan stemmen.

Nu de overwinning een feit is, reageren artiesten als Usher, Fat Joe, Kanye West en Estelle extatisch. Muziekzender MTV verzamelde reacties.

"Ongelooflijk dat hij nu echt onze president is", zei Usher. "The coolest sh... ever! Of mag ik dat niet zeggen?" Kanye West plaatste een foto van Obama op zijn weblog met de kop: "Ha mam, Obama heeft gewonnen."

Trots

"Ik ben nog nooit zo trots geweest om een Amerikaan te zijn", aldus Nick Cannon. Estelle: "Ik ga echt uit mijn dak. We gaan op weg naar een nieuwe toekomst." "Mijn president is zwart!", reageerde Jeezy.

Ook over de overwinningsspeech van de nieuwe president zijn de hiphoppers goed te spreken. Rick Ross: "Hij heeft zijn klasse laten zien." Will.i.am heeft zelfs een nieuwe song voor Obama opgenomen. Ook Diddy, Busta Rhymes en Mary J Blige toonden zich verheugd.

Tip de redactie