HILVERSUM - De Coen & Sander Show van BNN-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga heeft de Gouden Radioring 2008 gewonnen. Dit is een publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar.

De prijs, een initiatief van de AVRO, werd vrijdag voor de derde keer uitgereikt in het Radio 2-programma Schiffers.FM.

Het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement van het jaar ging dit jaar voor de tweede keer naar de 3FM-actie Serious Request. De uitzending ten behoeve van het Rode Kruis kwam deze keer vanuit het Glazen Huis op het Plein in Den Haag.

Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand (Radio 1) ging er met de Zilveren RadioSter vandoor voor beste radiopresentatrice. Haar mannelijke collega Giel Beelen (3FM) werd uitgeroepen tot radiopresentator van 2008.

Coen en Sander lieten Giel! (ook 3FM) en MiddenInDeNachtRick (Radio 538) achter zich. "Wij, en ik denk iedereen, dachten dat Giel zou winnen, dus dit hadden we totaal niet verwacht'', aldus Sander in een reactie.

"We zijn pas gisteren begonnen met actie voeren om stemmen te krijgen. Giel is daar al een week mee bezig in zijn radioprogramma en Rick was op internet druk bezig zichzelf te promoten. Misschien heeft het juist wel sympathie opgeroepen dat wij juist nauwelijks met die ringen bezig waren.''

Publieksprijs

Dat de Gouden Radioring een publieksprijs is, maakt het voor Sander extra speciaal. "De luisteraars waarderen blijkbaar wat wij doen. We zijn pas twee jaar bezig met ons middagprogramma. Dit is een stimulans om de komende jaren vooral door te gaan.''

De commerciële zender Radio 538 had het niet makkelijk vrijdag. Ze waren in elke categorie genomineerd, maar alle prijzen gingen naar de publieke zenders.

Televisieprijzen

Vrijdagavond gaat de AVRO verder met het uitdelen van televisieprijzen in het Amsterdamse theater Carré.

Voor de Gouden Televizier-Ring 2008 zijn Gooische Vrouwen (RTL 4), Mooi! Weer de Leeuw (VARA) en Op zoek naar Evita (AVRO) genomineerd.