ARNHEM - Twee Italianen hebben zondag tijdens World Statues in Arnhem het wereldkampioenschap levende standbeelden in de wacht gesleept.

De twee beeldden in kleurige outfits niezende mensen uit. Het kampioenschap levende standbeelden trok zondag naar schatting 300.000 mensen naar Arnhem.

In het centrum van Arnhem waren zondag tijdens World Statues meer dan negentig levende standbeelden uit de hele wereld te zien. Veel standbeelden bestonden uit meerdere personen. Een deel van de Arnhemse centrumring was afgezet om de levende standbeelden en kijkers alle ruimte te geven.

Nederlands kampioen

De vakjury riep naast een wereldkampioen ook een Nederlands kampioen uit. Een tweetal dat samen een porseleinen stel verbeeldde, ging met die titel aan de haal. Ook gingen de twee naar huis met de publieksprijs. Zaterdag deden kinderen hun best een levende standbeeld te zijn.

Ook daarvoor was de belangstelling groot, aldus organisatie, die zeer tevreden is over het verloop van het evenement. Voorgaande edities van World Statues trokken eveneens ongeveer 300.000 kijkers.

Bekijk alle foto's van World Statues op NUfoto.nl