SPAARNWOUDE - De veertiende editie van het dancefestival Dance Valley barst om 10.00 uur los in recreatiegebied Spaarnwoude. Organisator UDC verwacht 55.000 bezoekers, waarmee het feest is uitverkocht.

Op vijftien podia op het terrein nabij Haarlem krijgen de tienduizenden danceliefhebbers meer dan 150 artiesten te zien en te horen. Het KNMI verwacht een wisselvallige dag met regen en misschien zelfs onweer.

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten op het festival is een zogenoemde back-to-backset van de Hollandse topdj's Tiësto en Ferry Corsten.

Tiësto zou eigenlijk op het hoofdpodium zijn kunsten vertonen maar is op het laatste moment verplaatst naar het podium van Ferry Corsten, om daar samen met zijn oud-collega te draaien.

Verder kan het publiek uit zijn dak gaan op de beats van onder anderen Sander van Doorn, DJ Jean, Gregor Salto, Tom Harding en De Jeugd van Tegenwoordig.

Politie

De politie heeft aangekondigd een zero tolerancebeleid te voeren op het bezit van drugs. Op Dance Valley worden geen verdovende middelen toegestaan en op en rond het festivalterrein zal worden gefouilleerd.

Aan een dag lang dansen komt om 23.00 uur een einde. Dance Valley-veteraan Carl Cox sluit het feest tussen 21.00 uur en 23.00 uur af op het hoofdpodium.