INTERLAKEN - De Oranjecamping in Interlaken ontvangt woensdag de meeste nieuwe gasten voor de wedstrijd tegen Frankrijk van vrijdag.

"In totaal arriveren vandaag ongeveer achthonderd Nederlanders", zegt organisator Jokko de Wit. "Donderdag verwachten we de laatste zevenhonderd mensen."

De camping is de dagen rondom de tweede groepswedstrijd van Oranje op het Europees kampioenschap uitverkocht. In totaal is er plaats voor 2500 supporters.

Gereserveerd

Tegen Italië stonden ongeveer 2300 Oranjefans op de overnachtings- en feestplaats. Van die groep hadden zevenhonderd mensen ook een plaats gereserveerd voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Dinsdag arriveerden al de eerste driehonderd nieuwe gasten.

De Wit verwacht geen problemen met de aanvoer van supporters. "Zaterdag was met 1100 arriverende campinggasten de drukste dag. Alles verliep toen soepeltjes. Ook de voorspelde verkeersproblemen bleven uit."

Media

De camping staat inmiddels in de belangstelling van veel media, vooral buitenlandse. "De BBC heeft drie uur over de camping gewandeld voor een reportage. Ze vonden het fantastisch", zegt De Wit lachend.

"Ook hebben we al media uit Duitsland, België en Zwitserland te gast gehad. Dit hadden we vooraf niet helemaal verwacht. Toevallig is de persdame van NAC een van onze campinggasten. Zij helpt ons nu om de mediaverzoeken in goede banen te leiden."