Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Hitler bij Madame Tussauds in Berlijn

BERLIJN - De nieuwe vestiging van Madame Tussauds in Berlijn krijgt ook een wassen beeld van Adolf Hitler. Dit heeft een zegsvrouw van wereldberoemde museum vrijdag gezegd.
Door ANP

Om te voorkomen dat het wassen beeld van de oud-dictator een bedevaartsoord voor extreem-rechtselingen wordt, wordt Hitler niet op een aantrekkelijke manier in beeld gebracht, maar als gebroken man in zijn bunker tijdens de verovering van Berlijn door Sovjet-troepen in 1945.

Ook komt Hitler achter een tafel te zitten, zodat bezoekers zich niet naast hem kunnen laten fotograferen.

Londen

Madame Tussauds in Berlijn gaat in juli open. Bij de vestiging in Londen staat al een -jeugdigere - wassen Hitler.

Geen bezwaar

Madame Tussauds heeft voor de planning van de sectie Duitse geschiedenis straatinterviews gedaan in Berlijn, met inwoners van de hoofdstad en met toeristen. Daarbij werd duidelijk dat veel potentiële bezoekers Hitler willen zien bij Madame Tussauds.

Stephen Kramer, de secretaris-generaal van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, heeft geen bezwaar tegen Hitler bij Madame Tussauds, als het op de goede manier gedaan wordt.

"Hitler zou geen toeristenattractie moeten worden, maar als deze tentoonstelling in zeker zijn ertoe bijdraagt de omgang met Hitler te normaliseren, als een soort demystificatie, laat ons het dan proberen'', aldus Kramer.

Aanbevolen artikelen