BERLIJN - De Britse serie 'Allo 'Allo! zal ruim 25 jaar na de eerste aflevering voor het eerst op de Duitse televisie te zien zijn, berichtte de BBC vrijdag.

De komedieserie die zich afspeelt in het door de nazi's bezette Frankrijk is onlangs aangekocht door een Duitse zender en wordt momenteel nagesynchroniseerd in het Duits. De serie werd eerder al met veel succes in veertig andere landen, waaronder Nederland, uitgezonden.

'Allo 'Allo! gaat over caféhouder René Artois en zijn vrouw Edith en de serveersters Yvette en Mimi, die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerken met het verzet, maar ook af en toe de Duitsers een dienst bewijzen.

Lachen

Volgens de Duitse actrice Irina von Bentheim, die de stem van de serveerster Yvette heeft ingesproken, is het moeilijk voor Duitsers om te lachen om de Tweede Wereldoorlog.

"Het is wel duidelijk waarom, want het voelt voor ons alsof wij allemaal de slechteriken waren. Ik groeide op met deze gedachte. We moeten onszelf en elkaar vergeven", aldus de actrice die onder meer ook de stem van hoofdrolspeelster Carrie in de Amerikaanse serie Sex and the City heeft ingesproken voor de Duitse televisie.