NEW YORK - De Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama is verre familie van Sir Winston Churchill, Brits premier tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn tegenstreefster in de strijd om de Democratische presidentskandidatuur, Hillary Clinton, heeft familiebanden met actrice Angelina Jolie

Dit blijkt uit genealogisch onderzoek naar de drie belangrijkste presidentskandidaten in de VS, dat dinsdag is gepubliceerd.

De Republikeinse kandidaat John McCain blijkt een verre neef te zijn van Laura Bush, de echtgenote van de huidige president.

Madonna

Clinton is volgens de Historische Genealogische Vereniging van New England tevens familie van actrice/zangeres Madonna. De gemeenschappelijke voorouder van Clinton en Jolie overleed in 1718. Clinton is ook familie van de Canadese zangeres Céline Dion.

Obama en Hollywood-acteur (en Jolie-partner) Brad Pitt hadden een gemeenschappelijke voorouder die in 1769 overleed. In de stamboom van Obama komen maar liefst drie oud-presidenten voor: Gerald Ford, Lyndon Johnson en Harry Truman.