Bij Mercedes staat een hybride S-klasse in de coulissen te wachten tot hij op het podium mag. Aston Martin wil graag meeliften op de techniek van die auto.

Aston Martin wrijft tegen Mercedes aan met de bedoeling daar techniek vandaan te halen. Het zou best kunnen dat de eerste techniek die wordt geadopteerd een hybride systeem is. Mercedes heeft die al klaarliggen voor de S-klasse. Naar verluidt is de hybride S-klasse de eerste auto die een lithium-ion batterij gebruikt in plaats van de tot nu toe gebruikelijke nikkel-metaal hydride accu’s.

Als het gerucht klopt, volgt Aston Martin het idee van Porsche. Zij worden de eerste sportautofabrikant die met een hybride-variant komt. De vierdeurs Panamera wordt de eerste die van die techniek wordt voorzien. Bij Aston Martin wordt het de eveneens vierdeurs Rapide. Porsche heeft een voldoende dikke portemonnee om dergelijke techniek zelf te ontwikkelen. Aston Martin is wat armlastiger en moet het daarom inkopen bij een andere partij.

De Aston Martin Rapide wordt niet gebouwd op de thuisbasis van Aston Martin in Gaydon. Zoals het er nu uitziet wordt voor het nieuwe model uitgeweken naar Magna in Oostenrijk.