DEN HAAG - De belangstelling voor de bumperstickers waarmee mensen laten zien dat ze de Nederlandse militairen in Afghanistan en op andere missies steunen, is enorm groot. Van de steunstickers zijn in anderhalve maand ruim 100.000 exemplaren afgenomen.

Dat heeft Fred Janssen, een van de initiatiefnemers van de actie, zaterdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD. Defensie heeft 65.000 stuks voor haar rekening genomen en verspreidt die onder het personeel via de kantines in de kazernes.

Website

"De stickers zijn enorm goed ontvangen", zegt Janssen die de stickers op de website www.ondersteuntroepen.nl te koop aanbiedt. "Ook de militairen in Uruzgan zijn zeer verheugd over de stickeractie. Ze weten dat de bevolking achter ze staat."

Janssen zegt dat hij en zijn vrouw sinds het begin van de actie op 12 oktober geen moment rust meer hebben. "Ons hele leven staat op dit moment in het teken van de stickers. Al onze avonden en weekeinden worden hierdoor in beslag genomen." De mensen achter de site hebben drie soorten stickers gemaakt met de teksten: 'Steun onze troepen in Afghanistan', 'Steun onze jongens en meiden in Afghanistan' en 'Steun alle Nederlandse troepen bij hun missie'.

Petjes

Sinds twee weken bieden zij ook petjes en T-shirts met de tekst 'Dutch troops support' via de website aan. Hiervan zijn er al enkele honderden verkocht, liet Janssen, die zelf reserve-officier bij de Koninklijke Landmacht is, weten.