RIJSWIJK - De nieuwe Nederlandse musical Ciske de Rat is een grote hit. Topticketline, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de kaartverkoop van de voorstelling, was de afgelopen dagen slecht bereikbaar door de overweldigende vraag naar kaarten voor de productie. Dat meldt het bedrijf woensdag in advertenties op de voorpagina's van de grote ochtendbladen.

Om het grote aantal telefoontjes te kunnen verwerken heeft Topticketline extra medewerkers ingezet. De voorstelling ging afgelopen vrijdag in het bijzijn van koningin Beatrix in première in theater Carré in Amsterdam.

De recensies in de landelijke kranten waren unaniem lovend. Diverse media spraken onafhankelijk van elkaar van "één van de beste musicals die ooit in Nederland zijn gemaakt".

Straatschoffie

De musical, die zich baseert op drie boeken die Piet Bakker in de jaren veertig schreef, vertelt over het Amsterdamse straatschoffie Ciske die in de jaren dertig moeite heeft om zijn weg in het leven te vinden. De hoofdrol wordt vertolkt door Danny de Munk, die het roemruchte karakter al eerder speelde in de succesvolle speelfilm uit 1984.

Daarnaast zijn in de musical onder meer hoofdrollen weggelegd voor Hugo Haenen, Mariska van Kolck, Hajo Bruins, Marjolein Touw en Sjoerd Pleijsier. De voorstelling staat in elk geval tot half september 2008 in vijftien grote theaters in heel Nederland. De kaartverkoop liep voor de première al als een trein.