AMSTERDAM - Wouter Bos speelt een rolletje in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi'. Daarmee maakt de minister van Financiën zijn acteerdebuut. Bos speelt in de film, waarin Thijs Römer-Schuurman de titelrol speelt, de rol van minister-president.

De contacten met Bos werden gelegd door Katja Römer-Schuurman. De actrice, die ook in de film speelt, kent de PvdA-politicus door het verkiezingsprogramma Lijst Nul dat ze bij BNN presenteerde.

Enthousiast

Volgens regisseur Hans Pos reageerde Bos meteen enthousiast. "Dit is een leuke knipoog naar de realiteit, en hij begreep dat heel goed. Bos heeft veel professionaliteit en talent, hij heeft zijn rol met verve vervuld. Niet zomaar iedere politicus had dit kunnen doen."

'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' is gebaseerd op de stripverhalen van Pieter J. Kuhn, die twintig jaar lang verschenen in Het Parool. Ook acteurs als Alex Klaasen, Jack Wouterse en Arjan Ederveen spelen een rol in de avonturenfilm, die op 29 november in première gaat.