GRONINGEN - Eerst een feestje, daarna een huldiging en dan nog snel even met vakantie voordat de competitie begint. Dat zijn de korte termijnplannen van de spelers van Jong Oranje na het behalen van de Europese titel zaterdagavond.

Alhoewel, Gianni Zuiverloon "moet nog even bellen" of er überhaupt wel een vakantie voor hem is geboekt. Hedwiges Maduro wil eigenlijk helemaal niet op vakantie. "Ik wil meteen verder. Ik ben geloof ik nog nooit zo fit geweest als nu. Dat ga ik laten zien bij Ajax."

Topscorer Maceo Rigters gaat thuis alle trofeeën verdelen die hij dit toernooi gewonnen heeft. "Mijn moeder krijgt een man-of-the-matchbeker, mijn dochtertje de andere en ik denk dat ik de topscorerstrofee ook maar aan mijn moeder geef."

Zelf hoeft hij niets. "Oh ja, toch wel, een goed contract", zegt hij lachend. De NAC-speler heeft zich in de kijker gespeeld en staat evenals Daniël de Ridder en Tim Janssen open voor een transfer.

Doel

Bondscoach Foppe de Haan heeft zijn blik al weer op het volgende doel gericht: de Olympische Spelen volgend jaar.

De Fries durft niet hardop uit te spreken dat hij ook Olympisch kampioen wil worden. "Dat moet je per wedstrijd bekijken. Maar ik ga niet als deelnemer naar de Spelen, ik ga om te winnen."

Welkom

De Haan viert eerst nog zijn 64e verjaardag komende dinsdag. De spelers zijn desgevraagd allemaal welkom. "Ze mogen langs komen als ze willen.

Ze kunnen hier in de tuin zwemmen. Een cadeau hoeven ze niet meer mee te nemen."

Kijkers

De finale van Jong Oranje tegen Jong Servië leverde zender Tien zaterdagavond hoge kijkcijfers op. 2,9 miljoen televisiekijkers zagen hoe het Nederlands elftal onder de 21 Europees kampioen werd.