Zondag 29 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Nederlanders slecht in doorbreken van sleur' (video)

AMSTERDAM - Ruim tachtig procent van de Nederlanders van 40 jaar of jonger zegt last te hebben van sleur. Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Pepsi Max.
Door Novum

In de file staan, wachten, ziek zijn en schoonouders bezoeken vinden Nederlanders saaie momenten, blijkt uit het onderzoek. Mannen vervelen zich sneller dan vrouwen als er niets op televisie is. Zondag en maandag vinden de respondenten de saaiste dagen van de week.

Een ruime meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek zou het liefst een verre reis maken om het vaste patroon te doorbreken. Daarnaast kiezen veel van de ondervraagden voor een weekendje weg (38 procent), stappen (achttien procent), sporten (achttien procent) of ander werk (zestien procent).

Een op de vier deelnemers zegt te willen emigreren. Vrouwen denken aan parachutespringen en bungeejumpen, blijkt uit het onderzoek. Voor mannen is vreemdgaan wel aanlokkelijk, voor vrouwen niet.

Geld

Het ontbreekt Nederlanders aan geld (33 procent), durf (24 procent) en tijd (elf procent) om te doen wat ze willen. Dertien procent van de achthonderd deelnemers aan het onderzoek zou praktische bezwaren zien om vaste patronen te doorbreken.

Ook als het gaat om zeggen wat je eigenlijk wil, blijken Nederlanders terughoudend. Ruim een derde van de ondervraagden zou het iemand niet snel vertellen wanneer deze stinkt. Een op de vijf durft niet tegen een ander te zeggen dat hij of zij leuk is.

Vrouwen durven niet tegen een vriendin te zeggen dat haar partner vreemdgaat, terwijl mannen het eng vinden om te zeggen dat de partner van een van zijn vrienden geen goede keuze is.

Aanbevolen artikelen