UTRECHT - De tweehonderd vierkante meter grote poster van een dame in goudkleurige bikini hangt sinds zaterdagochtend aan de gevel van een winkelpand in Utrecht. Ondanks bezwaren van de ChristenUnie is het vrouwelijk schoon de komende tijd gewoon te bewonderen.

Dat heeft een woordvoerster van Downtown Media, het bedrijf dat de poster ophangt, zaterdag laten weten. Volgens haar waren er zaterdagochtend vroeg bij het ophangen van het doek geen reacties van het publiek. "Het was rustig."

Kwetsend

De ChristenUnie is tegen het spandoek omdat de reclame-uiting kwetsend zou zijn voor vrouwen. De lingerieketen die de reclame op liet hangen, is het niet eens met de kritiek. "Het is geen blote dame. We zien haar niet als lustobject. Het is gewoon een mooie dame die geniet van een zonnige dag", aldus een woordvoerster.

D66 in Utrecht reageerde naar eigen zeggen "besmuikt lachend" op de kritiek van de ChristenUnie. "Ofschoon D66 de stad liever niet vol hangt met afbeeldingen van wellustige lieden, prijzen wij ons gelukkig dat de preutse jaren vijftig reeds lang achter ons zijn", aldus de partij.