De politie is tevreden over het verloop van het WK voetbal, in de zin dat er zelden incidenten waren en weinig mensen zijn opgepakt. ''Het is vrij rustig gebleven'', aldus Paul Wiggemansen, Hoofd Informatie van de Landelijke Eenheid zondagochtend.

''Er zijn amper WK-gerelateerde aanhoudingen geweest. In elk geval lag het aantal aanhoudingen niet hoger dan tijdens andere uitgaansavonden'', legt hij uit.

Wel werd er meer vuurwerk afgestoken, naarmate Oranje verder kwam in Brazilië. Nergens liep het echt uit de hand.

De politie was ook in Brazilië, om de Nederlandse supporters te helpen waar nodig. Vooral in Salvador was dat het geval, aangezien daar tientallen Nederlanders werden gerold. De agenten leenden zich als tolk tijdens aangiften bij de lokale politie.

Ook tijdens de halve finale tussen Nederland en Argentinië hield de politie de boel goed in de gaten. ''Tijdens die wedstrijd waren er allerlei opstootjes in het stadion tussen Brazilianen en Argentijnen'', aldus Will Kollenburg die namens de politie ter plaatse was.

Vechtpartijen

''Er was her en der een aantal vechtpartijen. De Oranjesupporters hebben daar weinig last van gehad, alle Brazilianen waren voor Nederland aangezien Argentinië een aartsrivaal is. Sommige Brazilianen zaten met Oranje shirt in het stadion. Ook na afloop van de wedstrijd was het onrustig, zo werden er dertig bussen in brand gestoken.''

Nederland won zaterdag de wedstrijd van Brazilië met 3-0 en pakte brons.