Onder anderen Ricardo van Rhijn, Jetro Willems, Memphis Depay en Tim Krul starten in de basis bij het Nederlands elftal, dat woensdagavond in de Amsterdam Arena oefent tegen Mexico.

Het eerstgenoemde drietal werd door bondscoach Guus Hiddink weer opgeroepen na enige tijd afwezig te zijn geweest bij het Nederlands elftal. 

De backs Willems en Van Rhijn vonden bij hun clubs PSV en Ajax dit seizoen hun vorm terug en zien dat beloond met een basisplaats in het oefenduel. Op het afgelopen WK waren ze er niet bij.

Dat gold wel voor Depay, die kort daarna geblesseerd raakte aan zijn lies. Na zijn rentree maakte hij bij PSV de afgelopen wedstrijden weer veel indruk.

Zoals verwacht keert ook Ron Vlaar terug in de ploeg. De verdediger van Aston Villa miste de vorige interlands eveneens vanwege een kwetsuur. Vlaar vormt een verdedigingsduo met Ajacied Joël Veltman, waardoor Stefan de Vrij op de bank begint.

Achter hen krijgt Krul als keeper de voorkeur boven Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer.

Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is zoals verwacht de spits, mede doordat Robin van Persie ontbreekt. De aanvoerder van Oranje heeft een lichte hamstringblessure.

Het duel tussen Nederland en Mexico is een herhaling van de achtste finale van het afgelopen WK, toen Oranje op het nippertje met 2-1 won. Arjen Robben was toen de sterkste speler aan Nederlandse zijde. Hij is opnieuw vanaf het begin van de partij, al kondigde Hiddink aan dat Robben geen hele wedstrijd zal spelen.

Bij Mexico heeft middenvelder Andrés Guardado van PSV een basisplaats. Jesús Corona van FC Twente begint op de bank. De aanvaller hoopt tegen Oranje zijn debuut te maken in de nationale ploeg.

Nederland bereidt zich met de wedstrijd tegen Mexico voor op de belangrijke EK-kwalificatie-interland tegen Letland van zondag. In de Arena wordt vanavond om 20.30 uur afgetrapt.

Opstelling Nederlands elftal: Krul; Van Rhijn, Veltman, Vlaar, Willems; Afellay, Blind, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Opstelling Mexico: Ochoa; Aguilar, M. Herrera, Reyes, Alanis, Aldrete; H. Herrera, Vazquez, Guardado; Hernandez, Vela.

Hiddink niet bang voor 'verkeerde' revanche Mexicanen op RobbenHiddink probeert evenaring negatief record te voorkomen | Directeur Gerbrands blij verrast met zes PSV-ers bij Oranje