PSV-trainer Phillip Cocu voert zaterdag ondanks het 3-3 gelijkspel van woensdag op bezoek bij FC Groningen geen wijzigingen door in zijn elftal voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Dat betekent dat onder anderen Bart Ramselaar, Steven Bergwijn en Luuk de Jong wederom een basisplaats hebben en Gaston Pereiro de reservebank warm moet houden.

Ramselaar nam tegen Groningen één van de drie PSV-doelpunten voor zijn rekening. Op aangeven van Bergwijn scoorde hij de 0-2.

PSV liep in het Noordlease Stadion voor de tweede opeenvolgende keer averij op, nadat drie dagen eerder al de topper tegen Ajax met 3-0 werd verloren.

De koploper uit Eindhoven zag daardoor de voorsprong op Ajax en AZ, de nummers twee en drie van de ranglijst, slinken tot vijf punten.

Aftrappen: Ajax gehavend naar AZ en wat is een wintertitel waard?
302
Aftrappen: Ajax gehavend naar AZ en wat is een wintertitel waard?

Goede balans

PSV heeft in de Eredivisie-historie pas vier keer punten verspeeld in thuisduels met ADO (drie gelijke spelen en één nederlaag). Die ene nederlaag was in het seizoen 2010/2011 (0-1).

De huidige nummer acht van de Eredivisie is de laatste week wel prima in vorm met zeges op FC Twente (2-3) en Roda JC (3-2).

PSV-ADO Den Haag begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Zondag staan AZ en Ajax vanaf 14.30 uur tegenover elkaar in Alkmaar.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Meijers; Bakker, Immers, El Khayati; Becker, Johnsen, Hooi.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie