AMSTERDAM - Als het Nederlands elftal zondag wereldkampioen wordt, zullen SBS 6 en de NOS de huldiging van de ploeg, dinsdag in Amsterdam, gezamenlijk in beeld brengen.

Alle festiviteiten, inclusief een eventuele boottocht en de 'bordesscène' op het Museumplein, zijn zowel via SBS 6 als via de NOS op Nederland 1 live te volgen.

De omroepen hebben afgesproken dat de NOS de hele registratie van de huldiging voor zijn rekening neemt en deze beelden één op één aan SBS 6 doorzet.

Tijdens de boottocht, die alleen doorgaat als het Nederlands elftal wereldkampioen wordt, vaart een 'neutrale' voetbalverslaggever van KNVB TV mee om spelers en staf te interviewen voor SBS 6 en de NOS.

Exclusief

SBS-directeur Eric van Stade laat wel weten dat het podium en de ruimte achter het podium, waar bijvoorbeeld ook de spelersvrouwen zijn, exclusief blijft voor SBS. ''Het is voor ons het allerbelangrijkste dat heel Nederland kan meegenieten van alle beelden van wat hopelijk een historische dag in de geschiedenis van ons land gaat worden.''

Ook Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is te spreken over de afspraken. ''Ik ben blij met deze oplossing. Nu alleen nog even wereldkampioen worden, maar dat is een detail.''