AMSTERDAM - Een man die uit frustratie over getoeter op de werkvloer een vuvuzela in tweeën heeft gezaagd, is ontslagen. Dat schrijven de GPD-bladen.

Uitzendkracht Nels van Toor (44) werkte bij treinenonderhouder Nedtrain, waar hij gek werd van het veelvuldig gebruik van de monotone vuvuzela's. Hij heeft niets met het WK, 'dus ik wist niet waar die dingen vandaan kwamen'.

Woensdag werd het hem te gek. Zijn collega's hadden vroeg op de dag een vuvuzela op perslucht aangesloten.

Dat kwam volgens Van Toor een 'ongelooflijk hard geluid' uit. "Ik noem het gewoon vuvuzela-terreur."

Eigen rechter

Van Toor had de toeteraars al eens aangesproken en besloot nu actie te ondernemen. Hij pakte de toeter af en zaagde het met een mes in tweeën. Later moest hij zich bij de leiding melden. Daar werd hem verteld dat hij niet voor eigen rechter had moeten spelen. Hij kon gaan. "Maar het bedrijf moet die dingen toch helemaal niet toestaan op de werkvloer?", vraagt hij zich af.

De uitzendkracht denkt dat wel meer werknemers zich aan het getoeter storen. "Alleen niemand durft er wat van te zeggen omdat je dan voor landverrader wordt uitgemaakt."

Begrip

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Van Toor veel begrip kan verwachten van de FNV. Een woordvoerster laat volgens de GPD lachend weten dat daar op kantoor ook een vuvuzela ligt en vertelt dat hij het probleem eerst bij de leiding had moeten aankaarten.

"Maar de werkgever moet wel zorgen voor een veilige werkomgeving. En als iemand gesard wordt met toeters, is dat ook niet goed."