Billie Eilish treedt op 9 februari op tijdens de uitreiking van de Oscars in Hollywood. De organisatie van de belangrijkste filmprijzen heeft woensdag via Twitter bekendgemaakt dat de zangeres een speciaal optreden zal verzorgen, maar geeft geen details prijs.

De Oscars worden in februari voor de 92e keer uitgereikt. De films Joker, 1917, The Irishman en Once Upon a Time In... Hollywood behoren tot de grote kanshebbers op een Oscar-beeldje.

Eilish is niet genomineerd voor een Oscar. Meestal worden de muzikale optredens tijdens de Oscar-uitreiking uitsluitend verzorgd door artiesten die een nominatie op zak hebben.

Het is verder nog niet bekendgemaakt of het optreden te maken heeft met de aangekondigde soundtrack voor No Time to Die, de nieuwe James Bond-film die in april verschijnt. Op 14 januari werd bekend dat Eilish de titelsong van die film zal verzorgen. Ze is hiermee de jongste artiest ooit die een lied schrijft en zingt voor de filmreeks.

De achttienjarige Eilish was maandag de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. Van haar zes nominaties wist de zangeres er vijf te verzilveren.

Dit zijn de genomineerden voor de Oscars in 2020
1
Dit zijn de genomineerden voor de Oscars in 2020