Tijdens de uitreiking van de Oscars deden zich enige opmerkelijke momenten voor.

Het was presentatrice Ellen DeGeneres niet ontgaan dat actrice Jennifer Lawrence op de rode loper was gestruikeld. De actrice viel vorig jaar ook al bijna toen ze haar Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol wilde ophalen.

"Als je vanavond wint, moeten we je de Oscar maar komen brengen", grapte DeGeneres.

Elton John dreigde al met zijn vertrek voordat hij überhaupt had plaatsgenomen. "Als Pharrell Williams niet de Oscar voor Beste Originele Nummer wint, ga ik naar huis". Williams won de prijs uiteindelijk niet. Of John na de bekendmaking van Beste Nummer (Let it Go, Frozen) daadwerkelijk opstapte, is niet bekend.

Williams bracht eerder op de avond het nummer Happy ten gehore. Alle sterren stonden op en begonnen te dansen. 

Alle sterren, behalve Leonardo DiCaprio. De Amerikaan kwam pas de zaal in toen iedereen zijn stoel al had gevonden.

House of Cards

Acteur Kevin Spacey mocht ook een prijs uitreiken en kroop hiervoor in de rol van het personage Frank Underwood uit de door hem geproduceerde serie House of Cards. De zaal veerde op toen Spacey de mensen toesprak als Underwood.

Tussendoor besloot DeGeneres een 'selfie' te maken met sterren als Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en vele anderen. De foto verscheen op Twitter en werd uiteraard veelvuldig gedeeld. 

De presentatrice wilde het record voor meeste retweets van een foto op Twitter ooit gaan breken. Dat is haar gelukt. Het record was in handen van de Amerikaanse president Barack Obama.

Bekijk de poging:

Pizza

Niet veel later liet DeGeneres enkele pizza's bezorgen voor de sterren die op de eerste rijen zaten. Brad Pitt hielp met het uitdelen van de bordjes. De presentatrice bekende zelf geen geld te hebben om het eten te betalen.

Lees alles over de Oscars