Geen enkele rode loper heeft zoveel uitstraling als die van de Oscars, maar natuurlijk moet alles wel volgens de regels gaan. 

In Hollywood lijkt één rode loper niet voldoende. Daarom heeft de organisatie van de Oscars twee rode lopers georganiseerd. Eentje voor de A-sterren en eentje voor de B-lijst, meldt AP.

Beide lopers werden parallel aan elkaar uitgerold, maar waren van elkaar gescheiden door een fluwelen ketting.

Loper A bevond zich bovendien dichter bij de fans achter de hekken.

Regels

De vier belangrijkste regels van de rode loper van de Oscar-uitreiking:

1. Foto's maken van de grote sterren met je mobiele telefoon, terwijl je op de B-loper loopt: toegestaan.

2. Handen schudden over de fluwelen ketting en de A-ster vertellen hoe groot je admiratie is: toegestaan, mits de beveiligers het niet zien.

3. Tergend langzaam op de B-loper voortbewegen om het moment zo lang mogelijk te koesteren: niet toegestaan. Beveiligers zien er op toe dat de genodigden hun pas niet vertragen en roepen als het nodig is: "Please keep moving."

4. Een A-ster die zich voordoet als een B-ster, om zo snel mogelijk de loper achter zich te laten: toegestaan. Acteur Stanley Tucci (The Hunger Games) deed het zelfs.

Zingen

De zangers die centraal staan in de documentaire 20 Feet From Stardom, zongen toen ze over de rode loper liepen. Ze werden niet tegengehouden door de beveiliging, dus ook dit schijnt te mogen. De documentaire won niet veel later de Oscar voor Beste Documentaire.