LOS ANGELES - In Hollywood werden in de nacht van zondag op maandag de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld uitgereikt.

Een overzicht van de opmerkelijkste quotes tijdens de ceremonie.

''Toen ik mijn naam net hoorde noemen, hoorde ik het hele land denken 'oh nee, niet weer zij!' Maar dat maakt mij helemaal niets uit.'' - Meryl Streep, die haar 3e kreeg voor haar rol van Margaret Thatcher in The Iron Lady.

''Ik wil Uggy de hond bedanken. Al begrijpt hij niet wat ik zeg. Hij is wel goed, maar niet zó goed.'' - Regisseur Michel Hazanavicius, die een regie-Oscar won voor The Artist.

'Agressie'

''Oscar, je bent maar twee jaar ouder dan ik, waar was je mijn hele leven? Ik heb mijn Oscarspeech al geoefend toen ik nog in de buik van mijn moeder zat. Maar gelukkig voor jullie ben ik hem inmiddels vergeten.'' - Christopher Plummer, won de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Beginners.

''Het is goed dat ons land in deze tijd van agressie tussen politici eindelijk eens wordt genoemd om zijn glorieuze cultuur. Ik draag deze prijs op aan mijn volk, dat bestaat uit mensen die alle culturen respecteren.'' - De Iraanse regisseur Asghar Farhadi, die voor zijn film A Seperation de prijs voor beste niet-Engelstalige film won.

'Hottest guy'

''Bedankt dat jullie me gekoppeld hebben aan de hottest guy in deze ruimte.'' - Actrice Octavia Spencer, die voor haar rol in The Help de prijs voor beste vrouwelijke bijrol won.

''Niets weet beter af te leiden van de economische crisis dan een stel miljonairs die elkaar gouden beeldjes uitdelen.'' - Presentator Billy Crystal.

''In een tekenfilm is alles mogelijk. Als je een acteur bent, kan je een Arabische prins worden. Als actrice kan je een prinses spelen. En als zwarte acteur mag je een ezel of een zebra zijn.'' - Komiek Chris Rock.

''Het is kut, absoluut. Maar het is een duistere film en het was vanaf het begin de outsider van de vijf genomineerden. Het is goed zo.'' - Acteur Frank Lammers. De film Rundskop, waarin hij mee speelt, won geen Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Alles over de Oscars in onze special