Elke dag vindt u hier een actuele verwachting van het weer in Europa voor de volgende dag.

Noord Europa

De luchtdruk is donderdag laag in Scandinavië, met daardoor wolken en buien in alle landen. De meeste regen valt in de omgeving van Oslo en het aangrenzende gebied in Zweden. Finland en Denemarken krijgen het vaakst de zon te zien. De maxima lopen in de meeste regio's op tot rond 20 graden.

West Europa

De aanvoer van wolken en buien blijft donderdag aanhouden op de Britse Eilanden en in België en grote delen van Frankrijk. Tussen de buien door schijnt de zon van tijd tot tijd. Redelijk weer is te vinden in het zuiden van Frankrijk. Bij zon en soms een forse wind is het daar 25 graden.

Zuidwest Europa

Langs de Portugese westkust waait een kracht wind, maar de zon schijnt donderdag meestal volop. Ook elders in Portugal en Spanje is het vaak fraai weer. In Italië zijn de meeste buien weg en schijnt de zon inmiddels ook veelvuldig. In het noordoosten en de Alpen blijven buien nog mogelijk.

Zuidoost Europa

In Slovenië en zowel het noorden van Kroatië als het noorden van Bosnië gaan donderdag buien vallen, mogelijk met onweer. Elders in het zuidoosten van Europa is het schitterend zomerweer met volop zon en weinig wind. Het kwik stijgt naar 30 tot 35 graden, soms nog wat hoger.

Centraal Europa

In Centraal-Europa is het donderdag wisselvallig weer. Talrijke buien trekken over de diverse landen, afgewisseld met zonnige perioden. De meeste regen valt in Slowakije, Hongarije en het oosten van Oostenrijk. In Polen krijgt de zon de meeste ruimte. De temperaturen zijn relatief laag.

Meer internationale weerberichten l Het weer in Nederland