Voor Nederlanders die deze zomer in Zuid-Duitsland een deel van Midden-Europa of in een van de populaire vakantielanden rond de Middellandse Zee verblijven, komt NU.nl met iets nieuws: Een extra katern op de voorpagina in onze apps, met daarop het nieuws dat u echt even moet bekijken.

Vorig jaar zagen we in de zomervakantie onze bezoekersaantallen uit vooral Frankrijk, Spanje en Italië met zo’n 300 tot 400 procent stijgen. Dit jaar hadden we in juni al 75.000 bezoekers meer vanuit de populaire vakantielanden dan in dezelfde maand in 2013.

Ook in het buitenland willen veel lezers dus toch op de hoogte blijven van het nieuws. Voor vakantiegangers die alleen even willen zien wat écht niet mag worden gemist, brengen we de komende weken op NUopvakantie een selectie van het grootste nieuws, een weerbericht, een video-samenvatting van het nieuws van de dag en soms een vleugje vermaak.

Wie in juli en augustus in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, het zuiden van Duitsland, Tunesië of Marokko is en in de NU.nl-app op Android 'locatie delen' (in de instellingen van het apparaat) toestaat, krijgt onderaan de voorpagina het vakantiekatern te zien. Deze functie is binnenkort ook beschikbaar voor iOS (iPhone/iPad).

Gebruikt u een iOS-apparaat of bent u in een ander land en wilt u dezelfde selectie ontvangen? Tik dan het filter 'NUopvakantie' (onder of naast dit bericht) en voeg het toe aan 'Mijn Nieuws'. 

Vragen of opmerkingen over deze service? Stel ze via NUjij of neem contact op met de redactie.

Fijne vakantie!