Kun je niet je hele vakantiegeld besteden aan je vakantie, maar wil je er toch echt even tussenuit? Overweeg dan eens een van de volgende Europese bestemmingen. Hier krijg je waar voor je geld!

Hoewel je zelf je uitgaven altijd in de hand hebt - ga je luxe dineren of is een eetcafé goed genoeg, neem je een goedkoop huurautootje of wil je er eentje met alle toeters en bellen - kan de keuze van bestemming wel degelijk invloed hebben op je portemonnee. Wij zetten een aantal betaalbare bestemmingen voor je op een rij.

Relaxen in Kroatië

Kroatië, dat de laatste jaren steeds populairder is geworden als vakantieland, is de ideale bestemming als je even niets aan je hoofd wilt hebben. Istrië heeft biedt je daarnaast cultuur, wonderschone natuur, en een heerlijke keuken. Eigenlijk kun je deze streek goed vergelijken met de Spaanse en Italiaanse kustplaatsen, maar dan een stuk betaalbaarder.
Het is dan ook niet gek dat deze streek, en het land, de laatste jaren steeds meer Nederlanders mag ontvangen. Dit drijft de prijzen echter wel langzaam omhoog, dus wacht niet te lang. Of bezoek het nog onontdekte binnenland van Kroatië.

Tip! Meer weten over Kroatië? Ga naar Vakantie.nl/Kroatië.

Malta: gevoel van een verre reis, voor een Europese prijs

Misschien niet de goedkoopste bestemming binnen Europa, maar wel een bestemming waarbij je het gevoel hebt een verre reis te maken tegen een Europese prijs. Malta is vier uur vliegen, maar eenmaal een stap op de Maltese bodem gezet, heb je het idee dat je veel verder weg bent van huis. De kleine stadjes lijken sinds de Middeleeuwen stil te staan en het weer is er tropisch.

Betaalbaar? Ja, een week Malta, inclusief huurauto, boek je vanaf € 600,- p.p. Ook tijdens je vakantie hoef je niet veel geld uit te geven. Benzine is goedkoop en ook veel restaurant serveren goed eten voor een lage prijs.

Tip! Ook leuk, boek een appartement op het Maltezer eiland Gozo. Zo boek je bij Eliza was Here bijvoorbeeld al je eigen landhuis vanaf € 465,- p.p.

Bulgaars Sunny Beach

Zon, zee, strand & betaalbaar: om deze vier redenen wordt Sunny Beach steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Sunny Beach, ook wel Zonnestrand genoemd, ligt aan de binnenzee de Zwarte Zee. Het is geen echte badplaats, maar doordat het zandstrand maar liefst 8 km lang is en je in de verte alleen maar water ziet, voelt het wel zo.

Waarom Sunny Beach bekend staat als een betaalbare bestemming? Het uitgaansleven, waarvoor veel mensen naar deze plaats toe gaan, is aanzienlijk goedkoper dan in Lloret, op Kos of op Kreta. Bier is er slechts € 1,- en avondeten en cocktails zijn.