Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Limonadeverkoper (11) getroost met duizenden dollars na truc van oplichter

Honderden gulle gevers hebben in de Verenigde Staten de krachten gebundeld om een elfjarige jongen te troosten. Deze Jeremy verdiende in zijn zomervakantie geld met een limonadekraampje, tot hij werd beroofd door een oplichter. Dankzij een online inzamelingsactie heeft hij het geld terug. Veel meer dan dat zelfs.
Door onze nieuwsredactie

Een man gaf Jeremy een 100 dollarbiljet (ruim 98 euro) om de limonade mee af te rekenen. De jonge limonadeverkoper moest vervolgens al zijn geld bij elkaar schrapen om hem 85 dollar aan wisselgeld te overhandigen.

Bij een tankstation kwam Jeremy tot zijn eigen ontsteltenis erachter dat het een vals biljet betrof. Hij wilde iets lekkers voor zichzelf kopen, toen het geld werd geweigerd.

Toen een buurvrouw lucht kreeg van het incident, zette zij een inzamelingsactie op. Daarmee wilde zij het geld voor Jeremy terugverdienen. Daar is tot dusver bijna 9.000 dollar gedoneerd. "Jullie zijn geweldig, ik ben sprakeloos", schrijft de initiatiefnemer op de pagina.

De politie schrijft op Facebook dat het korps hard werkt om de verdachte op te sporen. Er is beeldmateriaal van de oplichter verspreid. "Onze detectives werken hard om elke zaak tot een goed einde te brengen, maar deze situatie raakt een gevoelige snaar bij ons", besluit de politie.


Lees meer over:

OpmerkelijkVerenigde StatenGoed nieuwsBuitenland

Aanbevolen artikelen