Zondag 29 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Belgisch stel krijgt met Laex twaalfde kindje met letters A, L, E en X

Een Belgisch koppel heeft begin deze maand hun twaalfde kindje verwelkomd met een naam die bestaat uit dezelfde letters als hun elf andere kinderen. Alle namen van hun kroost bestaan namelijk uit de letters A, L, E en X. De broertjes en zusjes van de pasgeboren dochter Laex heten Alex (14), Axel (13), Xela (12), Lexa (11), Xael (10), Xeal (9), Exla (6), Leax (5), Xale (3), Elax (2) en Alxe (1).
Door NU.nl

De namen met dezelfde letters zijn geen onderdeel van een vooropgezet plan. De ouders Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno hebben hun eerste zoon Alex vernoemd naar Marino's stiefvader. "Daarna zijn we begonnen met puzzelen", zegt Gwenny tegen de Belgische krant HLN.

Er waren nog meer combinaties over met de vier letters, maar volgens VRT heeft het koppel "altijd al" aan de naam Laex gedacht. "De keuze was voor ons niet moeilijk", zegt Gwenny.

De ouders laten weten dat ze zelf geen last hebben van verwarring door alle namen die zo op elkaar lijken. Maar de leerkrachten op school zouden er meer moeite hebben, aldus de moeder.

Laex is geboren op 4 april in de Belgische plaats Ieper. Gwenny vertelt aan de Belgische media dat het bij twaalf kinderen blijft.

Aanbevolen artikelen