Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Spaanse politie ontdekt loods met ruim duizend opgezette dieren

Van ijsbeer tot olifant: Spaanse politie vindt ruim duizend opgezette dieren

De Spaanse politie heeft in een enorme loods in de buurt van Valencia een privécollectie van 1.090 opgezette dieren ontdekt, waaronder olifanten, neushoorns en ijsberen. Van de collectie behoorden 405 exemplaren tot beschermde diersoorten.
Door NU.nl/ANP

De verzameling omvat onder meer cheeta's, luipaarden, leeuwen, lynxen, sneeuwluipaarden en krokodillen. Ook trof de politie in het wild uitgestorven dieren aan, zoals de Afrikaanse sabelantilope, of bijna uitgestorven dieren zoals de Bengaalse tijger. De collectie is op de zwarte markt ongeveer 30 miljoen euro waard.

De dieren werden gepresenteerd zoals in een museum, in een hal van zeven voetbalvelden groot. Hoe het kan dat deze gigantische collectie, met ook 198 slagtanden van olifanten, nu pas is ontdekt, is onduidelijk.

Tegen de eigenaar is een onderzoek gestart wegens smokkel en overtreding van wetten voor de bescherming van bedreigde diersoorten. De eigenaar, een bekende ondernemer uit Valencia, zei dat hij de meeste dieren van zijn vader had geërfd, melden Spaanse media.

Aanbevolen artikelen