Doreen Lofthouse, de Britse zakenvrouw achter Fisherman's Friend die in maart op 91-jarige leeftijd kwam te overlijden, laat het Britse kustdorpje waar zij opgroeide ruim 48 miljoen euro na, schrijft BBC News. De dorpsraad van Fleetwood noemt het bedrag "ongelofelijk" en is geroerd door haar vrijgevigheid.

Lofthouse zou hebben gewild dat het geld ingezet wordt om Fleetwood verder te laten groeien en de kwaliteit van het leven in het dorp te verbeteren.

Volgens BBC News heeft de zakenvrouw sinds de jaren negentig al meerdere miljoenen in haar dorp gestoken. Zo hielp ze een lokale voetbalvereniging aan grote lampen en kocht ze een reddingsboot voor reddingswerkers.

Het geld dat zij haar dorp nalaat, wordt beheerd door een stichting die samen met de dorpsraad projecten moet opzetten om het dorp te laten groeien. Inwoners van het dorp willen dat er een gedenkteken voor Lofthouse wordt opgericht om haar te eren.

Een woordvoerder van de dorpsraad laat aan BBC News weten dat ze hoopt dat meer mensen binnenkort de weg weten te vinden naar Fleetwood. "We moeten ons dorp onder de aandacht blijven brengen."

Doreen Lofthouse was de topvrouw van Fisherman's Friend.

Doreen Lofthouse was de topvrouw van Fisherman's Friend.
Doreen Lofthouse was de topvrouw van Fisherman's Friend.
Foto: Getty Images