Bij tankstation DCB Energy aan het Flight Forum in Eindhoven stond maandagavond een file van tientallen auto's omdat het tankstation benzine verkocht voor maar 1,449 euro, schrijft het Eindhovens Dagblad (ED). Dit terwijl de gemiddelde landelijke adviesprijs voor Euro 95 momenteel op een recordhoogte van 2,056 euro staat. Volgens de eigenaar van het bedrijf ging het om een verjaardagsstunt.

Ook een liter diesel kostte slechts 1,109 euro bij het Eindhovense tankstation, terwijl het landelijke gemiddelde op dit moment 1,712 euro is.

Eigenaar DCB Energy in Spijkenisse liet dinsdagochtend weten dat de stunt plaatsvond om te vieren dat het bedrijf zestig jaar bestaat en dat daarom tot 60 cent korting werd gegeven op de literprijs van diesel en benzine.

Tientallen tot mogelijk een paar honderd automobilisten maakten gebruik van de actie. Aanvankelijk werd ook rekening gehouden met een storing.

Het nieuwtje ging maandag van mond tot mond en werd ook via sociale media verspreid. Wie de tank had volgegooid, tipte vrienden en familie. Veel mensen kwamen aanzetten met jerrycans en vulden die met de relatief goedkope brandstof.

Minder dan twee weken geleden kwam de adviesprijs voor Euro 95 voor het eerst ooit boven de 2 euro per liter uit. Sinds mei van dit jaar sneuvelt het ene na het andere record bij de brandstofprijzen. Dat wordt vooral toegeschreven aan het snelle economische herstel na de coronacrisis. Daardoor lopen de vraag naar olie en de prijzen voor de grondstof voor brandstoffen rap op.