Een man in de Amerikaanse staat Californië is deze week gearresteerd nadat hij zijn geluk had beproefd bij een bank die hij een dag eerder ook al had overvallen. Zijn tweede poging was een stuk minder succesvol.

De bankovervallen werden gepleegd bij een filiaal van JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, nabij de stad Fountain Valley.

Persbureau AP schrijft op basis van lokale autoriteiten dat de man maandagavond met succes een eerste overval pleegde. Hij eiste zakken met geld van een medewerker, die hij door middel van een briefje had bedreigd. Agenten waren pas ter plaatse toen de man met "grote hoeveelheden geld" de bank was ontvlucht.

Hebzucht werd de bankovervaller echter fataal, want de volgende ochtend besloot hij opnieuw met geweld geld uit de bank te halen. Agenten konden de 33-jarige verdachte toen wél in de kraag vatten.

De man zou al een aanzienlijk strafblad hebben opgebouwd en zou in het verleden ook al meerdere overvallen hebben gepleegd. Hij zit voorlopig vast, maar kan vrijgelaten worden in afwachting van het strafproces na het betalen van een borgsom van 170.000 dollar.