Het Duitse meisje dat eind juni het mikpunt van spot werd nadat Duitsland tijdens het EK voetbal werd uitgeschakeld door Engeland wil anoniem blijven, meldt VRT Nieuws. Ze doneert de opbrengst van een crowdfunding door Engelse voetbalfans, minimaal 42.000 euro, aan kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Op beelden was te zien hoe het meisje tranen met tuiten huilde om het verlies van haar ploeg. Vervolgens werd het kind op sociale media uitgelachen.

Een Engelse voetbalfan besloot voor het meisje geld in te zamelen om zo aan te tonen dat er ook sportieve Engelse supporters bestaan. Hij mikte op 600 euro, waarmee de ouders van het kind hun dochter konden verwennen. Na zijn actie ontving de fan net als het meisje haatberichten.

Dinsdag vroeg de familie van het meisje de privacy van het kind te respecteren. Ook wil de familie het opgehaalde geld niet. "Onze dochter wenst de donaties te schenken aan UNICEF. Jullie goedheid komt goed terecht." De familie bedankt ook iedereen uitdrukkelijk voor de steun en de genereuze donaties.

De voetbalfan die de crowdfunding startte, had eerder al beloofd dat hij het geld zou geven aan liefdadigheidsorganisaties indien het meisje niet gevonden werd of anoniem wilde blijven.