Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zuid-Afrikaanse vrouw bevalt van tien baby's tegelijk en breekt wereldrecord

Een Zuid-Afrikaanse vrouw is dinsdag bevallen van tien baby's tegelijk, melden Zuid-Afrikaanse media na berichtgeving door IOL. Daarmee zou ze het wereldrecord overnemen van een Malinese vrouw, die begin mei beviel van negen baby's. De autoriteiten in het land kunnen de echtheid van het bericht niet bevestigen.
Door NU.nl

Update 24-6-2021: Inmiddels is gebleken dat de vrouw de zwangerschap en bevalling heeft verzonnen. Er is geen tienling geboren.

De 37-jarige Gosiame Thamara Sithole beviel volgens IOL via een keizersnede van zeven jongens en drie meisjes, hoewel andere media het hebben over zeven meisjes en drie jongens. Moeder en kinderen verkeren naar verluidt allemaal in goede gezondheid.

"Het was even moeilijk, maar nu ben ik dolgelukkig", wordt de vrouw geciteerd door plaatselijke media. "Godzijdank zijn al mijn kinderen gezond ter wereld gekomen. Het is een wonder."

Artsen hadden Sithole en haar man eerder verteld dat ze een achtling droeg. Twee baby's werden niet opgemerkt met een scan.

Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Afrikaanse meerdere kinderen tegelijk krijgt, want ze is ook al moeder van een zesjarige tweeling.

Begin mei beviel de Malinese Halima Cissé in Marokko van negen baby's. Vaak gaat een zwangerschap van zo veel kinderen tegelijk gepaard met medische complicaties, waardoor sommige baby's niet de volledige draagtijd overleven.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

OpmerkelijkZuid-Afrika

Aanbevolen artikelen