Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Vierjarige jongen in New York bestelt voor bijna 2.000 euro aan ijsjes

Een familie uit de Amerikaanse stad New York keek deze week vreemd op toen er een bestelling van bijna duizend ijsjes werd afgeleverd. Die bleken in een onbewaakt moment besteld te zijn door een jong familielid.
Door NU.nl

De vierjarige Noah Bryant, die een autismespectrumstoornis heeft, bestelde via Amazon voor 2.168 dollar (ongeveer 1.780 euro) aan ijsjes van de populaire tekenfilmfiguur SpongeBob SquarePants.

De jongen liet de in totaal 51 dozen, met daarin 918 ijsjes, volgens Amerikaanse media naar het huis van zijn tante in het stadsdeel Brooklyn sturen.

De familie van de jongen liet Amazon weten dat ze de rekening daarvoor niet kon betalen. Amazon zei vervolgens dat het de bestelling niet terug kon nemen, maar aan een lokaal goed doel zou doneren.

Een crowdfundingactie om de familie te helpen bij het betalen van de rekening heeft inmiddels al meer dan 16.000 dollar (ruim 13.000 euro) opgeleverd - genoeg om Noah nog eens zesduizend ijsjes te laten bestellen, ware het niet dat de jongen een tijdelijk Amazon-verbod is opgelegd door zijn moeder.

Het geld dat overblijft na het betalen van de rekening gaat volgens de familie naar de opleiding van Noah.

Aanbevolen artikelen