Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.

Meer goed nieuws krijgen? Krijg iedere week een melding bij een nieuw Goed nieuws-overzicht

Terrassen 'goed gevuld' na heropening, winkeliers spreken van 'soepele' dag

Zowel Koninklijke Horeca Nederland (KHN) als INretail liet woensdag weten tevreden te zijn na de eerste dag van de versoepeling van de coronaregels. Terrassen en winkels konden op veel interesse rekenen, maar dat leidde niet tot problemen, aldus de twee brancheverenigingen.

Vrouw ontving steeds twintig jaar oude kranten, wijkagent lost mysterie op

Een Amsterdamse wijkagent heeft een wel heel bijzondere zaak opgelost. Een buurtbewoonster ontving in het afgelopen half jaar elke zaterdag twee twintig jaar oude kranten in haar brievenbus. Waarom dat gebeurde en wie de kranten bezorgde, bleef lang onduidelijk, totdat de agent ontdekte dat een oud-bewoner van de wijk verantwoordelijk bleek te zijn voor de ongevraagde post.

Meisje dat voor brandend huis poseerde verdient 4 ton aan meme

Jaren geleden maakte de vader van de nu 21-jarige Zoë Roth een foto van haar voor een brandend huis. Het beeld ging viraal en ze werd het gezicht van de 'Disaster Girl'-meme. Nu heeft Roth de foto verkocht, en dat leverde haar omgerekend ruim 400.000 euro op, meldt The New York Times donderdag.

's Werelds breedste vliegtuig maakt succesvolle testvlucht

Het grootste vliegtuig ter wereld, gemeten in spanwijdte, heeft donderdag een succesvolle testvlucht gemaakt. Het vliegtuig is 117 meter breed, meer dan de lengte van een voetbalveld.

's Werelds breedste vliegtuig maakt succesvolle testvlucht
59
's Werelds breedste vliegtuig maakt succesvolle testvlucht

Vervolg op animatieserie The Flintstones in de maak

De populaire serie The Flintstones krijgt een vervolg, meldde entertainmentsite Variety dinsdag. Het wordt een geanimeerde versie die te zien zal zijn bij Fox in de Verenigde Staten.

Poolse wetenschappers ontdekken voor het eerst zwangere mummie

Poolse wetenschappers denken een wereldprimeur in handen te hebben met de ontdekking van een mummie met een foetus in de buik.

Spaarvarkens worden dikker: al 400 miljard op Nederlandse spaarrekeningen

De Nederlandse spaarrekeningen blijven maar aangroeien. Na een jaar coronacrisis hebben we zo'n 30 miljard euro bijgeschreven op onze spaarrekeningen. In totaal staat er nu voor 400 miljard euro aan spaargeld op Nederlandse rekeningen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB).

Eerste bewoners krijgen sleutel van ge-3D-printe woning in Eindhoven

In Eindhoven ontvingen vrijdag de eerste Nederlandse bewoners de sleutel van een ge-3D-print huis. Het huis bestaat uit 24 betonnen elementen die laagje voor laagje zijn geprint.

Eerste bewoners krijgen sleutel van ge-3D-printe woning in Eindhoven
66
Eerste bewoners krijgen sleutel van ge-3D-printe woning in Eindhoven