Een vrouwelijke jogger vond in een bos bij de Duitse stad Passau een plastic zak met daarin een verdacht voorwerp dat op een granaat leek. Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd, kwam de explosievenopruimingsdienst ter plaatse. Al snel bleek het ontploffingsgevaar geweken, meldt de BBC.

"Na het nauwkeurig bestuderen van de inhoud van de tas, kwamen de agenten er al snel achter dat het om een rubberen speeltje ging", laat de politie van Hauzenberg weten in een verklaring. De inhoud van de tas bestond verder uit een lege tube glijmiddel, twee ongebruikte condooms in een blikje en een USB-kabel.

Om toch het zekere voor het onzekere te nemen, besloten de agenten een korte online zoektocht te starten. Die "bevestigde hun vermoeden dat er daadwerkelijk seksspeeltjes bestaan in de vorm van een handgranaat".

De politie heeft de voorwerpen, die waarschijnlijk al langere tijd in het bos lagen, inmiddels opgeruimd. "Hoe ze daar terechtkwamen en waarom ze daar zijn blijven liggen, daar kan alleen naar geraden worden", leest de verklaring.