Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kookvideo op YouTube leidt tot arrestatie voortvluchtige cokesmokkelaar

Een kookvideo op YouTube heeft geleid tot de arrestatie van een voortvluchtig lid van de Italiaanse maffia, die verdacht wordt van het smokkelen van cocaïne naar Nederland. De 53-jarige Marc Feren Claude Biart werd door Interpol aangehouden op de Dominicaanse Republiek. Hij bleek al jaren in de toeristenplaats Boca Chica te wonen, maakte de Italiaanse politie maandag bekend.
Door NU.nl

Biart was samen met zijn vrouw een YouTube-kanaal begonnen waarin hij zijn Italiaanse kookkunsten wilde laten zien. Hij probeerde onherkenbaar te blijven door zijn gezicht te bedekken, maar kon door de Italiaanse politie worden herkend aan zijn unieke tatoeages.

Volgens een aantal Italiaanse expats op de Dominicaanse Republiek leefde Biart een rustig leven en liet hij zich nauwelijks in het openbaar zien. Italiaanse aanklagers waren al sinds 2014 naar Biart op zoek.

De verdachte maakt deel uit van de 'ndrangheta, een van de gevaarlijkste en machtigste maffiagroepen van Italië. De organisatie is gevestigd in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië en controleert volgens kenners het grootste deel van de cocaïne dat Europa binnenkomt. 'Ndrangheta staat bekend als extreem gewelddadig.

De arrestatie van Biart maakt onderdeel uit van een operatie van Interpol om leden van de maffiaorganisatie op te pakken. In een video van Calabria News is te zien hoe Biart door de politie wordt aangehouden en op het vliegtuig naar zijn thuisland wordt gezet. Daar riskeert hij een jarenlange gevangenisstraf.


Lees meer over:

Opmerkelijk'Ndrangheta

Aanbevolen artikelen