Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Paleis van Justitie Brussel

Steigers Justitiepaleis Brussel na 40 jaar renovatie zelf aan vervanging toe

De gevelrenovatie aan het Justitiepaleis in Brussel duurt nu zo lang dat zelfs de steigers die al veertig jaar om het gebouw staan, aan vervanging toe zijn, melden Belgische media.
Door NU.nl

De Belgische regering trekt naar verluidt 1,5 miljoen euro uit om de oude steigers te vervangen door nieuwe exemplaren. De stellingen staan er nu zo lang dat ze niet meer veilig zouden zijn voor arbeiders die aan het gebouw werken.

De opknapbeurt van het iconische gebouw in de Brusselse binnenstad is inmiddels een gebed zonder einde geworden. Zo liep de renovatie de afgelopen jaren al eens vertraging op door steigers die door verwaarlozing aan het roesten waren en eerder nadat bleek dat de stellingen destijds illegaal waren neergezet.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) meldt dat versleten elementen en planken de komende tijd vervangen worden. Ook worden de verankeringen op sommige plaatsen versterkt.

Als de steigers vervangen zijn, kan de renovatie verdergaan. Woordvoerder Johan Vanderborght van de overheidsdienst Regie der Gebouwen vertelt aan de VRT dat dit nog enkele jaren gaat duren. Er moeten nog drie fases voltooid worden.

Als alles volgens planning verloopt, moeten de gevels in 2030 gerestaureerd zijn. Het Justitiepaleis is dan na circa een halve eeuw eindelijk verlost van zijn 'ijzeren ketens'.


Lees meer over:

OpmerkelijkBrussel

Aanbevolen artikelen