"Wij berijden ons konijn in eigen keuken!", stond afgelopen jaar op een bord buiten een restaurant. Ervan uitgaande dat de lange ij een spelfout is en de kok niet écht het konijn bereed, is de boodschap verkozen tot 'Taalvout van het jaar 2020', aldus taalplatform Taalvoutjes zaterdag.

Meer dan 3300 mensen brachten hun stem uit op de 24 grappigste en soms ook pijnlijkste fouten. De winnaar liet met 19 procent van de stemmen zinnen als 'winkelmandje verplicht, geld voor iedere bezoeker' en 'plaats uw kar in degene voor u' achter zich.

Het verwisselen van berijden en bereiden is al eerder langsgekomen als winnaar. De populairste fout van 2016 was een bord met 'Wij berijden onze taarten, speciaal voor u'.

Het taalplatform noemt het opvallend dat een niet-corona-gerelateerde blunder heeft gewonnen. Toch is het virus zeker terug te vinden in de lijst. Op de derde plek staat een bord met de Engelstalige boodschap 'Please satanise your hands here'. Als tweede is een NU.nl-bericht geëindigd waarin burgemeesters zeggen op te zullen treden bij illegale feesten.