Zondag 22 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lufthansa, Boeing 747

Berlijnse man opgepakt omdat hij vliegverkeer instructies gaf per radio

Een man in Berlijn is donderdagavond opgepakt omdat hij met radio's contact maakte met vliegverkeer en hen nepinstructies gaf, schrijft AP vrijdag. De man deed zich voor als luchtvaartfunctionaris.
Door NU.nl

De verdachte zou zeker een half jaar lang contact hebben gemaakt met vliegverkeer in de omgeving van Berlijn-Köpenick. Voor zover bekend hebben de gevaarlijke bezigheden van de man niet geleid tot incidenten en ongelukken, meldt de politie.

Een woordvoerder stelt dat de instructies die de man gaf "wel de potentie hadden om voor gevaarlijke situaties te zorgen". Naarmate de maanden vorderde, zou de verdachte steeds professioneler zijn geworden in zijn boodschappen.

De man viel door de mand toen hij contact maakte met een politiehelikopter. Die was speciaal naar het gebied gestuurd in de hoop dat de verdachte contact zou opnemen.

Toen de locatie van de man was vastgesteld, voerde de politie een huiszoeking uit, waarbij twee radio's in beslag werden genomen. Beide radio's waren afgesteld op frequenties die gebruikt worden door verkeerstorens en piloten.

Aanbevolen artikelen